Novostavby jsou krásné. Jsou nové a jsou často dražší než starší byty. Navíc mnohdy ještě nestojí, když si je kupujete. Jaký je tedy důvod, proč si koupit novostavbu?

Nové = bez stavebních zásahů

Kromě toho, že všechno nové je vlastně krásné, tak nové také znamená, že nebudete muset řešit nové rozvody, měnit podlahy, bourat okna nebo třeba předělávat jádro. Když si vyberete kvalitního developera s dobrými referencemi, budete moci svůj byt užívat 25 až 30 let bez stavebních zásahů. Každý, kdo ve svém bytě zažil výměnu oken, stupaček nebo rekonstrukci jádra, vám potvrdí, že je rozhodně lepší to nezažít.

Dobrá investice

Přestože je byt na koupi dražší než starší byty, jako investice se rozhodně vyplatí více. Roste na hodnotě stejně jako starší byty, ale vy nemusíte platit za nezbytné opravy a opotřebení. Navíc i v novostavbě se tvoří fond oprav, ale sdružení vlastníků nemá za co utrácet – novostavby se neopravují, nerekonstruují a ani nepotřebují nové výtahy. Díky tomu nesplácíte žádný úvěr a vytváříte fond, ze kterého budoucí rekonstrukce uhradíte.

Nízké náklady na provoz bytu

Kvalitní developer staví novostavby z moderních materiálů a používá moderní technologie. Díky tomu je provoz bytu méně náročný na energie (plyn, elektřina, vytápění) než byty starší. U novostavby se často dostanete až na poloviční náklady na provoz bytu. A to je rozdíl, který už vaše peněženka pozná.

Dispozice odpovídají dnešním potřebám

Ve středověku byly moderní dvě kuchyně. Dnes už černou kuchyni nikdo nevyužije. To je samozřejmě přehnaný příklad… Ale pravda je, že moderní novostavba odpovídá moderním potřebám dnešního člověka či rodiny. Ať už se to týká dispozic, velikosti pokojů, úložných prostor, nebo třeba počtu zásuvek v bytě. Zkrátka v novostavbě máte vše, co potřebujete.

Možné klientské změny

V některých novostavbách můžete před dokončením stavby požádat o takzvané klientské změny. Můžete si vybrat barvu a materiál podlahy, kachličky do koupelny, svítidla nebo dveře. Díky tomu si svůj nový byt vytvoříte podle vlastních představ.

Zajímají vás nabídky novostaveb? Nebo se chcete na něco zeptat? Tak nám napište či zavolejte.