U každé investice jsou důležitá čísla, která vám určují, zda je investice dobrá, nebo špatná, výnosná, nebo nevýnosná. A nejinak tomu je i u investic do nemovitostí.

Když se řekne investice do nemovitostí, každý si představí byt, který si investor koupí a následně jej začne pronajímat. A po odečtení všech nákladů (úvěr, pojištění, fond oprav atd.) má z pronájmu pasivní měsíční příjem.

Investice do nemovitostí ovšem nejsou jen byty. Můžete si koupit garáž, parkovací stání, pozemek nebo skladové prostory (kterých je mimochodem v Brně nedostatek). Příležitostí je zkrátka celá řada a jejich pořizovací cena začíná v nižších stovkách tisíců. Je potřeba být ale trpělivý a hledat.

My se nyní budeme bavit o skladových prostorech

V inzerci se objevila nabídka na prodej dvou bývalých krytů civilní obrany (protiatomových bunkrů) v centru Brna. Normálně byste si řekli, co s tím? K čemu mi budou? 

Ale my jsme viděli příležitost. Všude v okolí jsou stovky bytů, které mají na uložení věcí k dispozici pouze malý sklep. Proto jsme vzali celkovou podlahovou plochu, spočítali jsme, jak by se daly bunkry rozdělit na menší kóje (od 4 m2 do 8 m2), spočítali náklady na rekonstrukci, spočítali výnos z pronájmu jednotlivých kójí a vyšlo nám velice zajímavé výnosové číslo.

Výsledek? 

Náš investor vlastní dva bunkry, které jsou přebudované na 21 skladových kójí. Pronajímá je s výnosem 13,72 % ročně. A to celé bez starostí. Hlídá si pouze, zda mu chodí pravidelně peníze na účet.

První prohlídku jsme absolvovali bez našeho investora. Ten šel až na druhou prohlídku a poté byl pouze u podpisu kupních smluv.

Zajistili jsme za něj převod nemovitosti, předání nemovitosti, koordinovali jsme celou rekonstrukci s firmou. Samozřejmě zajišťujeme kompletní servis s pronájmem (inzerce, prohlídky, nájemní smlouvy, potřebné opravy, prodloužení nájmů)

Investiční příležitosti jsou všude kolem nás, jen je potřeba se nad nimi zamyslet, vidět možnosti a umět si je spočítat. To vše my vidíme a umíme, tak se na nás obraťte, pokud hledáte investiční nemovitost.